Eğitim
Müvekkiliniz yakalanıp gözaltına alındığında en önemli ve bir o kadar da yorucu süreç başlar. Karakola ilk adımı attığınızda çeşitli zorluklarla karşılaşırsınız. Yapmanız gerekenler ve yasal dayanaklarını bilmek işte bu yüzden önemli hale gelir. Müvekkiliniz ile birlikte artık ifadeye katılma işlemi bittiğinde bu sürecin ikinci aşaması olan savcılık ifadesi ve sulh cezaya sevk ile karşılaşırız. Her bir aşamada nelere dikkat etmeniz gerektiği ve sürecin nasıl ilerlediği uygulamadan örnekler ile anlatıldı.
Devamını GösterMüvekkiliniz ile ifadeye katılmadan önce çeşitli zorluklarla karşılaşmanız oldukça olası. Uygulamada en çok karşılaşılan durumların ne olduğunu ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini önceden öğrenmek oldukça faydalı olacak. Ayrıca önemle belirtelim ki iki kavramı da çok duyacaksınız: İkmalen ve mevcutlu. Hadi başlayalım!
İfade öncesi müvekkiliniz ile görüşürken kendisine hatırlatmanız gereken noktalar ve vermeniz gereken bilgiler olduğunu unutmamalısınız. Susma hakkını kullanmak istemeyen müvekkilinizin ifadesi alınırken bazı durumlarda müdahale etmeniz gerekir. Bir diğer önemli husus ise gözaltı süresinin kanuni sınırları aşıp aşmadığına dikkat etmektir.
İkmalen ve mevcutlu kavramlarının ne anlama geldiğini öğrenmiştik. İşte onlardan birine göre müvekkilimiz ilgili yerdeki nöbetçi savcılığa sevk edilebilir. Uygulamada her ne kadar savcılık dosya üzerinden inceleme yapsa da müvekkilinizin sahip olduğu bir takım hukuki hakların kullanılması konusunda ısrarcı olmalısınız. Artık iki ihtimal ile karşı karşıya kalırız. Müvekkilimiz ya serbest bırakılır ya da sulh ceza hakimliğine sevk edilir. Tutuklanma sonrası ise son süreç başlar. İlgili yerdeki cezaevine nakil süreci.