Eğitim
Şirketlere hukuki danışmanlık vermek her avukatın iş akışında mutlaka karşısına çıkan bir konu. Ancak bu işi ilk defa yapacaksınız veya mevcut işlerinizde daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız, sürecin en başından en sonuna kadar bilmeniz gereken anahtar noktalar vardır. Bu yöntemleri uyguladığınızda kendinizi bu alanda öne çıkaracağınız gibi hukuki hizmet verdiğiniz müvekkilleriniz için de en iyi sonuçları elde edeceksiniz.
Devamını GösterYoğun olarak şirketlere danışmanlık hizmeti veren bir hukuk büronuz varsa ya da planlamalarınız bu yöndeyse bu durum aynı zamanda danışmanlık dışı hukuki hizmetler verebilmenizi engeller mi? Evet, bu sorunun cevabı oldukça merak edilir. Şirket danışmanlığı dışında şirket dışı bireysel dava dosyalarıyla da ilgilenmek istiyorsanız bazı öneriler bu içerikte bulunuyor.
Müvekkil adayı olan ve şirkete hukuki danışmanlık hizmeti almak için sizinle iletişime geçen müvekkilinizle ilk görüşme ve teklif süreci başlıyor. Şirketin yeni kurulacak olması veya mevcut bir şirket olması arasındaki farkla başlayan analiz ve görüşme sürecinizde teklifinizi iletirken de birçok hususu göz önüne almanız gerekiyor.
En önemli adımlardan birinini check-list yapmak ve buradaki tüm hususları adım adım yerine getirmek olduğu daha önceki bölümlerde belirtilmiştir. İşte şimdi önemli olan bir husus daha bulunur. Check-list faaliyeti sonucu oluşturacak olduğunuz rapor ve bu raporun sonuçlarına göre şirketi her anlamda bu rapora uyumlu hale getirmek.
Bu alanda çalışmak istiyorsanız yalnızca ana hukuk dallarına hakim olmanız yeterli midir? Sektörel ve teknolojik gelişmeler yasaları da oldukça değiştiriyor ve mevzuata yeni kanunların eklenmesine sebep oluyor. Mevcut durumda mutlaka hakim olmanız gereken hukuk alanları bu bölümde özel olarak belirtiliyor.