Şirketlere Hukuki Danışmanlık Nasıl Başlar ve Nasıl Devam Eder?: Seri-I

Eğitim

Şirketlere Hukuki Danışmanlık Nasıl Başlar ve Nasıl Devam Eder?: Seri-I

Hazırlayan: Mehmet Durmaz

Süre: Toplam 61 Dakika

Bölüm Sayısı: 12

Genel Bakış

Şirketlere hukuki danışmanlık vermek her avukatın iş akışında mutlaka karşısına çıkan bir konu. Ancak bu işi ilk defa yapacaksınız veya mevcut işlerinizde daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız, sürecin en başından en sonuna kadar bilmeniz gereken anahtar noktalar vardır. Bu yöntemleri uyguladığınızda kendinizi bu alanda öne çıkaracağınız gibi hukuki hizmet verdiğiniz müvekkilleriniz için de en iyi sonuçları elde edeceksiniz.

Devamını Göster

Bölümler

1. Şirketlere Hukuki Danışmanlık Neyi İfade Eder?

02:46

Şirketlere hukuki danışmanlıkla ilgili bilmeniz gereken her şeyden önce bu alanın neyi ifade ettiği hakkında bilgi sahibi olmanız önemli. Daha sürecin en başında bu alana uygun bir çalışma prensibine sahip olup olmadığınız hakkında sizi ipucu verecek.

2. Şirketlere Hukuki Danışmanlık ile Bireylere Hukuki Danışmanlık Arasındaki Farklar

04:57

Şirketlere hukuki danışmanlık vermek ile bireylerin dava dosyalarında avukatlık yapmak birbirinden oldukça farklı süreçler. Her ikisinde bambaşka bir iş akışı sizi bekler. Bu iş süreçlerini yönetmedeki iletişim ve yöntemler bile birbirinden farklılık gösterir.

3. Şirketlere Hukuki Danışmanlık Faaliyetinin Diğer Hukuki İşlerinize Olası Etkisi

02:58

Yoğun olarak şirketlere danışmanlık hizmeti veren bir hukuk büronuz varsa ya da planlamalarınız bu yöndeyse bu durum aynı zamanda danışmanlık dışı hukuki hizmetler verebilmenizi engeller mi? Evet, bu sorunun cevabı oldukça merak edilir. Şirket danışmanlığı dışında şirket dışı bireysel dava dosyalarıyla da ilgilenmek istiyorsanız bazı öneriler bu içerikte bulunuyor.

4. Şirketlerin Yerli ve Yabancı Sermayeli Olması Arasındaki Farklar Nelerdir?

03:06

Hukuki danışmanlık faaliyetleriniz kapsamında birçok şirket ile çalışacaksınız. Bu şirketlerin bir kısmı yerli bir kısmı yabancı sermayeli şirket olabilir. Tabi ki, bir şirketin yabancı sermayeli olması iş akışında da bazı süreçleri oldukça farklı yürütmenizi gerektirebilir.

5. Sektörel Ayrımlar Şirketlere Hukuki Danışmanlık Faaliyetini Nasıl Etkiler?

02:31

Şirketlere hukuki danışmanlık hizmeti sunmak ticaret hukuku bilgisine sahip olmaktan çok daha fazlasıdır. Özellikle her şirketin farklı bir sektörde hizmet verdiğini düşündüğümüzde çok daha farklı mevzuat bilgisine hakim olmanız gerekir.

6. Müvekkil Adayı ile İlk Görüşme ve Teklif Süreci

12:22

Müvekkil adayı olan ve şirkete hukuki danışmanlık hizmeti almak için sizinle iletişime geçen müvekkilinizle ilk görüşme ve teklif süreci başlıyor. Şirketin yeni kurulacak olması veya mevcut bir şirket olması arasındaki farkla başlayan analiz ve görüşme sürecinizde teklifinizi iletirken de birçok hususu göz önüne almanız gerekiyor.

7. Şirketler ile Çalışma Sürecinin Başlaması ve Atılacak Adımlar

07:03

Teklif aşamasını olumlu bir şekilde tamamladığınızda artık şirket ile çalışmaya başlıyorsunuz. Ancak atacak olduğunuz ilk adımlar sürecin devamı için oldukça önemlidir. Analiz ve raporlama diye başlıklandırabileceğimiz bu adımlar neyi ifade ettiği bu bölümde açıklandı.

8. Mevcut Durumun Analizi

02:03

Mevcut durumun analizi, şirketlere hukuki danışmanlık vermeye başladığınız ilk günden itibaren en önemli gündeminiz olmalı. Uygulamada check-list oluşturarak başlayacağınız bu süreçte listede nelerin yer almasını gerektiğini iyi bilmeli ve tüm adımları tamamlamalısınız.

9. Devam Eden Hukuki İşlerin Yürütülmesi

02:44

Eğer bu şirket yeni kurulmadıysa mutlaka devam eden hukuki işlerinin bulunduğuna şahit olacaksınız. Sıfırdan hukuki danışmanlık hizmeti vermeye başlamaktan çok daha yorucu olan ve riskler barındıran bu süreci başarılı bir şekilde yürütebilmek için izlemeniz gereken temel adım ve yöntemler bulunur.

10. Check-list Raporu Oluşturmak ve Uyum Süreci

05:43

En önemli adımlardan birinini check-list yapmak ve buradaki tüm hususları adım adım yerine getirmek olduğu daha önceki bölümlerde belirtilmiştir. İşte şimdi önemli olan bir husus daha bulunur. Check-list faaliyeti sonucu oluşturacak olduğunuz rapor ve bu raporun sonuçlarına göre şirketi her anlamda bu rapora uyumlu hale getirmek.

11. Hakim Olunması Gereken Temel Hukuki Alanlar

03:02

Bu alanda çalışmak istiyorsanız yalnızca ana hukuk dallarına hakim olmanız yeterli midir? Sektörel ve teknolojik gelişmeler yasaları da oldukça değiştiriyor ve mevzuata yeni kanunların eklenmesine sebep oluyor. Mevcut durumda mutlaka hakim olmanız gereken hukuk alanları bu bölümde özel olarak belirtiliyor.

12. Şirketlere Hukuki Danışmanlık Konusunda Önerilen Metotlar

11:39

Şirketleri de birçok organı olan ve yaşayan organizmalar olarak düşünebiliriz. Her ne kadar bireylere hukuki hizmet sunmaktan farklı olsa da şirketleri de bir varlık olarak görüp buna uygun metotları benimseyip iş ilerleyişini gerçekleştirmeliyiz.

Benzer İçerikler